HEALTHY JUICE
I drink juice every day! But for this, you obviously need a juicer. When I make juice for 3 days: I use a cucumber, a white celery, 2 green apples, a large piece of ginger and a lemon. Combine this with some spinach, salad or purslane. And last but not least, at a scoop of spirulina and hemp protein.
Ik drink elke dag een juice! Maar daar heb je natuurlijk een juicer voor nodig! Voor 3 dagen: een komkommer, een witte selderij, 2 groene appels, een groot stuk gember en een citroen. Daarna alles in de mixer met een soort sla (spinazie/veldsla/postelein) en met een schep spirulina en hemp proteïne.
BREAKFAST
#1
One of my favorite breakfasts is some kefir with roasted nuts and flaxseed. And I also love to combine banana with peanutbutter!
Eén van mijn favoriete ontbijtjes is kefir met geroosterde noten en lijnzaad. En dan een banaan erbij met pindakaas op!
#2
Another favorite breakfast of mine is super easy and delicious. It’s a healthy crumble that lasts 4 days. I add a nutmix in a blender, together with flax seeds and oatmeal. Meanwhile I bake some apple parts in a pan with ghee butter and I season with cinnamon. After that I put the apple on a ovendish and I spread the crumble on top of the apple. 30 mins in the oven on 150 degrees! Also amazing with some yoghurt/kefir.
Een ander favoriet ontbijt is super simpel en heeerlijk. Een gezonde crumble voor 4 dagen. Ik doe een notenmix (250g) in de mixer, samen met lijnzaad (40g) en havermout (120g). Meestal gis ik die hoeveelheden wat afhankelijk van de grootte van de ovenschaal. Ondertussen bak ik blokjes appel (4) in de pan met wat ghee en kruid ik die met kaneel. Dan leg ik de appel in een ovenschaal (soms ook wat bosvruchten, die kunnen bv uit een diepvrieszak komen) en de mix erop als crumble. Halfuurtje in de oven op 150 graden en een super ontbijt om te eten met wat yoghurt/kefir.
LUNCH
Muffins made out of vegetables! I crush a small zucchini and cauliflower, and mix it. I use some coconut (or chickpea) flour. Luckily the dough never gets dry. Then I add some pepper, salt and yellow curry. After that I put the muffins in the oven for 30 mins on 180 degrees. I put the muffins on top of a salad, with some sunflower seeds.
Dit zijn groenten muffins! Gewoon een kleine bloemkool en courgette fijn mixen. En dan met kokosmeel (Of kikkererwtmeel) mixen tot het een vaster deeg wordt. Het deeg wordt nooit super droog. Peper, zout en gele curry bij en dan een half uurtje in de oven op 180 graden! Beetje geroosterde zonnebloempitjes als afwerking en is perfect op een slaatje!
DINNER
Veggie BBQ! I put some eggplant and zucchini on the grill, together with 2 kinds of vegetarian sausages. I also put together a salad made out of purslane, rocket salad, carrot, cucumber, tomato and I add some microgreens as a topping.
Veggie bbq! Ik leg sneetje aubergine en courgette op de grill, samen met 2 soorten veggie worstjes. Voor erbij een salade van postelein, rucola, geraspte wortel, komkommer, tomaat en dan wat microgreens als topping :-)
Sometimes I buy some protein tortilla’s from the brand body & fit. I create a chili sin carne which I can use to fill up the tortilla’s. I bake some tomatoes, bell pepper and kidneybeans. I serve on a tortilla with some feta and a salad made out of rocket salad, cucumber and some extra bell pepper and tomato. Sometimes I make my own hummus! Then I cook some chickpea’s and put in in the blender together with some oil, tahini, pepper, salt and smoked bell pepper!
Soms koop ik proteïne tortilla’s van body&fit! Ik maak een soort van chili sin carne voor erin! Eerst wat look en ajuin in olie bakken en dan tomaten erop. Wanneer die wat slinken doe ik er blokjes paprika en kidneybonen bij. Dit mag opstaan op een laag vuur tot de paprika een Beetje platter wordt. Serveren op de tortilla met wat feta en dan een slaatje erbij van restgroentjes (hier rucola, komkommer, en nog wat extra paprika/tomaat). Soms maak ik verse hummus erbij. Gekookte kikkererwten in de blender met olie, een lepel tahini, peper, zout en gerookte paprika!